Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
Visit Iceland-RagnarthSigurdsson, GJ Travel, M.Libens, G. Vandenbergh

Autorondreis Klassiek en Magisch IJsland

   
15 dagen/14 nachten
vanaf € 1665 per persoon
IJsland is met zijn rijke verscheidenheid aan landschappen en geologische fenomenen een paradijs voor de echte natuurliefhebbers. Het land van 'Fire and Ice' heeft zoveel te bieden dat 15 dagen eigenlijk wel het minimum is voor een goed uitgebalanceerde rondreis die u naar alle uithoeken van het prachtige IJsland brengt. Tijdens deze reis ziet u kleurrijke bergen, enorme gletsjers, warmwaterbronnen, vredige meertjes, vulkanen, kraters in allerlei vormen, indrukwekkende watervallen en dikwijls de onmetelijke Atlantische Oceaan.  

INBEGREPEN:ferry Stykkishólmur-Brjánslaekur, inkom voor Mývatn Nature Bath, boottocht op Jökulsárlón gletsjer lagoon, een reisgids 'IJsland' en een documentatiepakket

Dag 1: Aankomst in IJsland
Deze eerste namiddag en avond brengt u door in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Maak zeker al eens een wandeling langs de bezienswaardigheden van de binnenstad. Overnachting in Reykjavik.

Dag 2: Snaefellsnes
U vertrekt noordelijk richting het Snaefellsnes schiereiland. Ga zeker op ontdekking in het Snaefellsnes Nationaal Park met zijn indrukwekkende gletsjer, zijn prachtige zand- en steenstranden, zijn uitgestrekte lavavelden, zijn vogelkliffen, zijn grillige rotsformaties en de prachtige rotsbogen langs de kustlijn. De Snaefellsnes vulkaan heeft trouwens dienst gedaan als inspiratie voor Jules Verne's "Reis naar het middelpunt van de aarde". Houdt u van mooie wandelingen? Dan raden wij u een wandeling van ca. 1,5u naar de Eldborg, een mooi gevormde vulkaan, aan. Overnachting in de Snaefellsnes regio.

Dag 3: Westfjorden
Vanmorgen neemt u de ferry van Stykkishólmur naar Brjánslaekur aan de zuidkust van de Westfjorden. De Westfjorden zijn het meest afgelegen deel van IJsland. Het is een landschappelijk paradijs met brede U-vormige fjorden die soms diep landinwaarts dringen. De wanden rijzen vooral in het noorden en westen steil op uit de oceaan. Overnachting in de regio Látrabjarg.

Dag 4: Westfjorden
Látrabjarg is een 14 km lang schiereiland met een tot meer dan 400 meter hoge rotskust aan het uiterste westpunt van IJsland. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Látrabjarg is een van de bekendste vogelrotsen en heeft een populatie van alken, pagegaaiduikers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. Elk jaar nestelen er ongeveer een miljoen vogels in deze regio. Vlak voor de kust kan u soms ook walvissen en zeehonden zien. Beste periode voor het vogelspotten is juni tot half augustus. Overnachting in de regio Látrabjarg.

Dag 5: Látrabjarg - Ísafjördur
Op de weg naar Ísafjördur, aan de gelijknamige fjord, is uw eerste stop de Dynjandi watervallen. De Dynjandi is maar liefst 100 m hoog en aan de basis 50 m breed. U moet er wel een wandelingetje van een half uur bijnemen. Daarna gaat het verder naar Þingeyri, een mooi vissersplaatsje bij de hoogste top van de Westfjorden, de Kaldbakur(998 m). Hou er rekening mee dat een stuk van de route van vandaag over gravel wegen loopt. Overnachting in Ísafjördur.

Dag 6: Ísafjördur 
Tijdens deze rustdag kan u een boottocht ondernemen naar Hornstrandir, het uiterst noordelijke schiereiland van de Westfjorden, of naar Ísafjardardjúp. Tijdens de boottocht naar de laatstgenoemde fjord komt u langs de eilandjes Aedey en Vigur, beide met grote eidereendenkolonies. Geen zin in een boottochtje? Neem dan eens de weg naar Bolungarvík. Deze rit loont alleen al vanwege de spectaculaire kustweg de moeite. Overnachting in Ísafjördur.

Dag 7: Ísafjördur - Noordwest-IJsland
Vandaag rijdt u langs het noorden van de Westfjorden naar het Noordwesten van IJsland. Stop in de voormiddag eens in Hólmavík. Hier kan u een kijkje nemen in het Hekserij Museum dat zeer uitgebreid vertelt over de heksen en toverij in deze streek. 's Namiddags bereikt u Stadur waar u de ringweg 1 terug oprijdt. Overnachting in het Noordwesten van IJsland.

Dag 8: Noordwest-IJsland - Akureyri
U rijdt door een landschap van bergen en meren langs het Húnafjordur en het Skagafjördur, de vallei van de paarden naar Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Onderweg kan u een stop voorzien aan de Glaumbaer boerderij & volksmuseum en de Vioimyri kerk, een van de mooiste voorbeelden van de traditionele turf kerkarchitectuur. Overnachting in Akureyri. 

Dag 9: Akureyri - Mývatn
Maak 's morgens zeker een wandeling door Akureyri en bezoek de oude stad, de moderne kerk en de botanische tuin. Daarna rijdt u naar de Godafoss waterval en in het gebied rond Mývatn geniet u van de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skutustadir, de kleurrijke zwavelflanken van Namaskard en de Krafla vulkanen en een ontspannen bad in Myvatn Nature Bath. Overnachting in Mývatn/Husavik regio.

Dag 10: Mývatn - Oostelijke fjorden
Tijdens deze rit naar het Oosten van IJsland staan ook hier weer enkele prachtige natuurverschijnselen op het programma. De hoefijzervormige Asbyrgi canyon, Dettifoss, Europa's grootste waterval en dan de hooglanden van Mördrudalsfjallgardur. Overnachting in Egilsstadir regio.

Dag 11: Oostelijke fjorden - Skaftafell
Langs de machtige Oostelijke fjorden en een mooi stuk door het overweldigende binnenland met op de achtergrond de Vatnajökull gletsjer rijdt u naar de zuidkust van IJsland. Onderweg stopt u in de charmante havenstad Höfn, de kreeftenhoofdstad en maakt u een boottocht op de Jökulsárlón gletsjer lagune. Een wandeling op één van de uitlopers van de Vatnajökull of in het Skaftafell Nationaal Park behoren ook tot de mogelijkheden. Overnachting in de Skaftafell/Kirkjubaejarklaustur regio.

Dag 12: Skaftafell - Hella/Selfoss
Vandaag gaat u wandelen op de zwarte lavastranden van Vik, bewondert u de vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara en aanschouwt u het natuurgeweld van de Skógafoss en de Seljalandsfoss watervallen. Een zeer afwisselende dag. Overnachting in de regio Hella/Selfoss

Dag 13: Golden Circle
De Golden Circle is een autoroute met verschillende hoogtepunten. De wandeling naar de Gullfoss waterval is zeer spectaculair. Deze waterval is 2,5 km lang en stort zich in trapvorm met veel gedonder, naar beneden. Bij de Geysir warmwaterbronnen verwondert u zich over de Strokkur spuitende geiser en in het Þingvellir Nationaal park combineert u een wandeling door de prachtige natuur met geschiedenis in de vorm van het eerste parlement van IJsland. Overnachting in Reykjavik.

Dag 14: Reykjavik
U heeft tijd voor een zeer uitgebreide kennismaking met het oude en nieuwe Reykjavik. De belangrijkste bezienswaardigheden van Reykjavik zijn de Pearl, de Hallgrimskirkja kerk, het Nationaal Museum van IJsland, de haven en de bekende 101 wijk. 

Dag 15: VertrekTRANSPORT
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMMODATIE
Deze reis wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën.
Budget: kamers met gedeelde badkamer
Standaard: kamers met eigen badkamer in eenvoudige hotels, boerderijen of guesthouses en soms niet op de bestemming zelf
Comfort: 3* hotels en meestal op de bestemming zelf gelegen, kamers met eigen badkamer
Superieur: kamers met eigen badkamer in 4* hotels, boetiekhotels of de deluxe kamers in 3* hotels, afhankelijk van de mogelijkheden per bestemming
OPGELET: voor deze reis zijn er 4 nachten in het Westen waar zelfs in de superieur categorie, standaard/comfort accommodatie gereserveerd wordt. In die regio zijn geen superieure accommodaties voorhanden.

Prijzen per persoon voor de rondreis  
Budget verblijf YSGNSW01
Kamer en ontbijt1/5-24/5/22,6/9-30/9/2225/5-5/9/22
dubbel/twin1665,001889,00
single2409,002730,00
triple1505,001708,00
Max. 1 kind 3-11j.in extra bed: € 754. Baby -3j.: gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek
 

Standaard verblijf YSGNSW02
Kamer en ontbijt1/5-24/5/22,6/9-30/9/2225/5-5/9/22
dubbel/twin1891,002220,00
single2982,003500,00
triple1659,001949,00
Max. 1 kind 3-11j.in extra bed: € 754. Baby -3j.: gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Comfort verblijf YSGNSW04
Kamer en ontbijt1/5-24/5/22,6/9-30/9/2225/5-5/9/22
dubbel/twin2099,002594,00
single3745,004398,00
triple1839,002161,00
Max. 1 kind 3-11j.in extra bed: € 754. Baby -3j.: gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Superior verblijf YSGNSW03
Kamer en ontbijt1/5-24/5/22,6/9-30/9/2225/5-5/9/22
dubbel/twin2700,003171,00
single4812,005651,00
triple2299,002701,00
Max. 1 kind 3-11j.in extra bed: € 754. Baby -3j.: gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen  -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek
 

Inbegrepen in de prijs: 14 overnachtingen in de door u gekozen logiesformule met ontbijt, ferry Stykkishólmur-Brjánslaekur voor wagen en passagiers, inkom voor Mývatn Nature Bath, boottocht op Jökulsárlón gletsjer lagoon, 7/7 bijstand in geval van problemen, een reisgids 'IJsland' per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen in de prijs: vluchten, huurwagen, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Zomer - 4x4 autorondreis Onbekend IJsland -12 dagen
Zomer - 4x4 autorondreis Onbekend IJsland -12 dagen
Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis - Ronde van IJsland - 12 dagen
Zomer - Autorondreis - Ronde van IJsland - 12 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Zomer - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Zomer - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Zomer - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Zomer - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 25-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR