Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25
(c)JackMac, Tomm,

Zomer - 4x4 rondreis 'Onbekend IJsland'

   
12 dagen/11 nachten
 
Om echt de mooiste plekken van IJsland te ontdekken, is het een goed idee om het land te verkennen met een 4x4. Weg van de grote massa's, het avontuur tegemoet via onverharde wegen en doorwaadbare rivieren. Deze reis is enkel mogelijk van juli tot september.

Gezien de enorme populariteit van IJsland dit zomerseizoen is het ondertussen onmogelijk geworden om, in het volledige noord-oostelijke deel van het land, nog te boeken in de periode 10/6 tot 10/8/23.  Boekingen voor deze reis zijn dus niet meer mogelijk voor deze periode. Wij raden u aan uit te wijken naar bv einde augustus of september of direct naar volgende zomer. Prijzen voor volgende zomer worden beschikbaar vanaf begin november.
  

INBEGREPEN: 4X4 huurwagen, inkomticket Mývatn Nature Bath, ticket Glacier Lagoon boottocht, een reisgids en landkaart 'IJsland' en een documentatiepakket

Dag 1: Aankomst Keflavik - Hveragerdi (120 km)
Bij aankomst in Keflavik International Airport, haal je je huurwagen op. Als je vroeg aankomt, kan je eventueel de Blue Lagoon op jeprogramma zetten. Langs de zuidelijke kust van het Reykjanes schiereiland rijd je naar Hveragerdi, een dorp dat bekend staat om zijn warmwaterbronnen en de kweek van groenten en bloemen in serres die met geothermische energie worden verwarmd. Onderweg kan je aan de Strandakirkja kerk halt houden: er wordt beweerd dat een wens die daar wordt uitgebracht, reizigers geluk brengt. Overnachting in Hveragerdi/Selfoss.

Dag 2: de Golden Circle (130 km)
Breng een bezoek aan het Þingvellir National Park. Een wandeling door de Almannagja canyon betekent tegelijkertijd een introductie in de geologie en de geschiedenis van IJsland: het is de plaats waar de Europese en Amerikaanse tectonische platen elkaar raken en waar ook het middeleeuwse Viking parlement bijeen kwam. Vlakbij ligt het dorp Laugarvatn aan stoombronnen en een meer. In het Fontana Spa & Wellness centre kan je heerlijk relaxen met een stoombad en een zwempartij in het meer. De volgende halte is het geothermisch gebied Geysir. Daar kan je de spectaculaire eruptie van de Strokkur bijwonen. Op slechts 10 minuten rijden, ligt de zogenaamde gouden waterval Gullfoss, waar de rivier zich in 2 trappen in een diepe canyon stort. Als je nog meer wilt zien, kan je nog naar Faxi rijden, een kleinere maar wel erg mooie waterval met een zalmtrap. Overnachtingsplaats in de omgevingvan Gulfoss.

Dag 3: Naar het noorden over de Kjölur Highland road (200 km)
Enkele kilometers voorbij Gullfoss begint het echte 4x4 avontuur. Baan 35 verandert hier in de(eerder gehavende) Kjölur grindweg (F35). Het is eigenlijk een oud pad dat reeds door de vroege bewoners van het eiland werd gebruikt. Zin in een unieke ervaring ? Dan maak je, vanuit Skalpanes(weg 336), een sneeuwscootertocht op de Langjökull gletsjer. Het Hvitarvatn meer, een smeltwaterlagune aan de voet van de Langjökull gletsjer, is een parel en ligt vlak naast de weg. Je kan hier ook naar het Kerlingarfjöll hoogland rijden, een prachtig gebied met geothermale activiteit. Terug op de Kjölur route, rijd je verder door verlaten landschappen tot je aan Hveravellir komt, nog een betoverend mooie geothermale zone en natuurreservaat. Dankzij de prachtige zichten op de gletsjer, wordt beweerd dat dit de mooiste plaats is om in een warmwaterbron te baden. Van hier rijd je via de Kjölur weg tot je aan de ringweg komt. Overnachting in de buurt van Skagafjördur.

Dag 4: Skagafjördur - Tröllaskagi - Akureyri (200 km)
Vanuit Reykir, ten noorden van het dorp Saudarkrokur (grootste nederzetting in Skagafjördur) kan je een boottrip maken naar het eiland Drangey. Maar je kan ook gaan zwemmen in Grettislaug, een natuurlijk zwembad, direct aan de kust. Verder kan je het folkloremuseum van Glaubaer bezoeken en de kleine turfkerk in Vidimyri. Daarna rijd je naar de oostkust van Skagafjördur en verder naar het Noorden, rond het Tröllaskagi schiereiland. Vanuit het buitenzwembad in Hofsos heb je een prachtig uitzicht over de fjord. Van Hofsos, rijd je verder naar Siglufjördur, vroeger het belangrijkste centrum van IJsland voor de vangst en verwerking van haring. Hier is er een interessante tentoonstelling over IJslandse volksmuziek. Via een tunnel gaat de reis verder via Olafsjördur en Dalvik naar Akureyri.  Overnachting in de buurt van Akureyri.

Dag 5: Husavik - Asbyrgi - Dettifoss - Myvatn (270 km)
Vertrek 's ochtends uit Akureyri en bezoek de Godafoss waterval, voor je naar Husavik rijdt. Husavik is IJslands meest bekende plaats om walvissen te observeren. Volg weg 85 tot je aan Asbyrgi komt, een wijde hoefijzervormige canyon met steile kliffen tot 100 m hoog. Wandelaars kunnen hier kiezen tussen makkelijke en meer uitdagende wandelingen, tot zelfs boven op de kliffen vanwaar je een prachtig zicht hebt op de hoefijzer vorm, die volgens de legende een afdruk is van Odin's paard Sleipnir. Van Asbyrgi rijd je naar Dettifoss, Europa's machtigste waterval. Aan het einde van de dag kom je aan in Myvatn, waar je kan relaxen in de Myvatn Nature Baths. Overnachting in de buurt van Myvatn.

Dag 6: Myvatn - Askja - Myvatn (285 km)
Vandaag is een avontuurlijke tour gepland door de woestijnachtige hooglanden en naar de regio van de Askja vulkaan, een complex van calderas in de Dyngjufjöll bergen ten noorden van de Vatnajökull. Met een geschikte 4x4 en de bereidheid om enkele rivieren door te rijden, kan je deze onvergetelijke excursie zelfstandig doen. Een andere mogelijkheid is deze excursie te doen met een gids in een Super Jeep (optioneel tegen meerprijs).
Je verlaat Myvatn op de ringweg en rijdt via een bergweg bergop naar Drekagil. Onderweg zal je twee, meestal vrij kleine, rivieren moeten oversteken. Van Drekagil leidt de bergweg je naar het parkeerterrein van Vikraborgir 8 km verderop. De grootste krater van Askja heeft een oppervlakte van 50 vierkante km en een kleinere caldera ten zuid-oosten is gevuld met IJslands tweede diepste meer, het Öskjuvatn meer. De kleine krater Viti, ontstaan tijdens de enorme uitbarsting van 1875, ligt net naast het meer en contrasteert er mooi mee door zijn lichte, turquoise kleur. Voor de wandeling van het Vikraborgir parkeerterrein naar Viti moet je 30 tot 45 minuten rekenen. Een bad in het Viti meer is altijd een mogelijkheid. Wanneer je verder het binnenland inrijdt, richting Vatnajökull, kom je door het jongste deel van IJsland: Holurhaun bestaat uit lava van een uitbarsting in 2016. Hier kan je wandelen op nieuwe, volledig zwarte lava. Overnachting in de buurt van Myvatn.

Dag 7: Sprengisandur Highland road (280 km)
Vandaag keer je terug naar het zuiden van IJsland via de Sprengisandur Highland road F26. Er staan j verlaten maanlandschappen, impressionante gletsjerzichten en stilte te wachten. Maak zeker even de tijd om aan de Aldeyjarfoss waterval, met zijn prachtige basaltpilaren, te stoppen.
De weg leid je tussen de Hofsjökull en de Vatnajökull gletsjers. Hou er rekening mee dat dit een afgelegen en verlaten grindweg is met enkele rivieren die je zal moeten doorrijden. Denk eraan te tanken voor je vertrekt en neem voldoende te eten en te drinken mee: onderweg kan je niets kopen. Maar in plaats daarvan ervaar je een ongerepte ruwe natuur, de grindweg als enige door de mens gemaakte structuur. Geniet van deze unieke ervaring. Overnachting in de buurt van Hrauneyjar.

Dag 8: Landmannalaugar (100 km)
Tijdens deze tocht door de Fjallabak regio en in de kleurrijke bergen van Landmannalaugar kan je naar hartelust baden in enkele van de warmwaterbronnen waar IJsland beroemd om is. Je vindt er verschillende warmwater rivieren en heel wat wandelpaden om uit te kiezen. Het populairste zijn het pad naar Brennisteinsalda en het pad naar de Blahnjukur vulkaan, vanwaar je op een heldere dag 5 gletsjers kan zien. Je kan ook even stoppen aan het kratermeer Ljotipollur en aan het Frostastadavatn meer. Daarna zet je de weg verder naar Kirkjubaejarklaustur. Daar vind je de Systrafoss waterval en Kirkjugolfid (de kerkvloer), een vlak oppervlak van basaltzuilen, op wandelafstand van het tankstation. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 9: Skaftafell National Park en Jökulsárlón gletsjer lagune (250 km)
Verder naar het Oosten, tussen twee uitlopers van de Vatnajökull gletsjer, ligt Skaftafell, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zelfs als je niet gemakkelijk de wandelschoenen aantrekt, kunnen we je de korte en relatief makkelijke wandeling naar de Svartifoss waterval zeker aanbevelen, deze waterval is prachtig omgeven door basaltzuilen. De Skaftafellsjökull gletsjertong is makkelijk te bereiken. Hier kan je de teruggang van het ijs in de laatste paar jaren duidelijk waarnemen. In Skaftafell kan je ook aansluiten bij een groep voor een geleide wandeling op een gletsjer. Dan krijg je ook de nodige uitrusting om die tocht zonder problemen te kunnen ondernemen. Waag je evenwel niet zonder gids of aangepaste uitrusting op een gletsjer.
Na de middag, rijd je verder naar het Oosten langs de Vatnajökull gletsjer. Eerst kom je langs de gletsjerlagune Fjallsárlón en, even verder, de meer bekende en grotere Jökulsárlón. Een wandeling langs de kust van deze lagunes of langs de zwarte stranden dicht bij de Jökulsárlón is een onvergetelijke ervaring. Nog unieker is de boottocht, op het Jökulsárlón meer, tussen de ijsbergen. Vermits de lagune verbonden is met de zee, heb je ook nog een goede kans om hier zeehonden te zien. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 10: Lakagigar (120 km)
De indrukwekkendste rij kraters in IJsland is Lakagigar, waar enorme uitbarstingen plaatsvonden die dit landschap vorm gaven. Om er te komen, volg je de grindweg F206. Op die weg moet je verschillende rivieren door rijden. Deze streek is bekend om zijn ongelofelijke landschappen en erg geliefd bij natuurliefhebbers. De weg naar de Laki kraters vertrekt van de hoofdweg nabij de Hunkubakkar boerderij, even ten zuiden van Kirkjubaejarklustur. Het is ongeveer 50 km rijden, maar reken toch op een reistijd van ongeveer 2 uur enkel. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 11: De zuidkust (250 km)
Opnieuw een avontuurlijke dag! Eerst kan je de vogelkliffen bezoeken van Dyrholaey en de zwarte stranden van Reynisfjara met zijn fascinerende basaltzuilen. Tijdens de zomermaanden is dit een populair nestgebied voor puffins waardoor het strand op sommige momenten afgesloten is voor het publiek. Daarna volgt de fotogenieke Skogafoss waterval en het lokale folkore- en transportmuseum van Skogar. Enkele kilometers verder ligt de beruchte vulkaan Eyjafjallajökull. Opteer je voor een wandeling achter de Seljaflandsfoss waterval dan ben je in voor een meestal natte maar onvergetelijke ervaring. In Hvolsvöllur vind je het recent geopende Lava Centre, de grootste tentoonstelling over vulkanen en aardbevingen van IJsland, evenals het Saga Centrum. Overnachting in Reykjavik.

Dag 12: Vertrek

Optionele activiteiten
Tijdens deze reis kan je een aantal extra activiteiten toevoegen zoals een sneeuwscootersafari, walvissafari, Skaftafell gletsjerwandeling, ... vraag ons een offerte met de elementen van je keuze inbegrepen.
Opgelet: de toegang tot de Blue Lagoon moet altijd op voorhand gereserveerd worden als je zeker wil zijn dat je er van de bad faciliteiten kan genieten.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

Verblijf
Deze reis wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën.
Standaard: kamers met eigen badkamer in eenvoudige hotels, boerderijen of guesthouses en soms niet op de bestemming zelf
Comfort: 3* Hotels en meestal op de bestemming zelf gelegen, kamer met eigen badkamer
Superieur: kamers met eigen badkamer in 4* hotels, boetiekhotels of de deluxe kamers in 3* hotels, afhankelijk van de mogelijkheden per bestemming

Prijzen per persoon in een dubbel
Standaard verblijf YSGN44ST
Kamer en ontbijt30/6-25/8/2326/8-5/9/236/9-15/9/23
Suzuki Jimny manueel€ 3307€ 2944€ 2659
Dacia Duster manueel€ 3368€ 2999€ 2714
Suzuki Vitara/Suziki S-Cross automaat€ 3467€ 3038€ 2753
Toyota Landcruiser/Highlander automaat€ 4330€ 3516€ 3231
3de volw. op de kamer€ 851€ 851€ 722
Max. 1 kind op de kamer€ 746€ 746€ 746
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Prijzen per persoon in een dubbel
Confortverblijf YSGN44CO
Kamer en ontbijt30/6-25/8/2326/8-5/9/236/9-15/9/23
Suzuki Jimny manueel€ 3684€ 3304€ 2980
Dacia Duster manueel€ 3745€ 3359€ 3035
Suzuki Vitara/Suziki S-Cross automaat€ 3844€ 3398€ 3074
Toyota Landcruiser/Highlander automaat€ 4707€ 3876€ 3552
3de volw. op de kamer€ 1322€ 1322€ 1094
Max. 1 kind op de kamer€ 746€ 746€ 746
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Prijzen per persoon in een dubbel
Superior verblijf YSGN44SU
Kamer en ontbijt30/6-25/8/2326/8-5/9/236/9-15/9/23
Suzuki Jimny manueel€ 4039€ 3676€ 3280
Dacia Duster manueel€ 4100€ 3731€ 3335
Suzuki Vitara/Suziki S-Cross automaat€ 4199€ 3770€ 3374
Toyota Landcruiser/Highlander automaat€ 5062€ 4248€ 3852
3de volw. op de kamer€ 1298€ 1298€ 1103
Max. 1 kind op de kamer€ 746€ 746€ 746
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Inbegrepen in de prijs: 11 overnachtingen in de door jouw gekozen logiesformule met ontbijt, 4X4 huurwagen volgens jouw keuze, inkomticket Mývatn Nature Bath, ticket Glacier Lagoon boottocht, 7/7 bijstand in geval van problemen, een reisgids en landkaart 'IJsland' per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen in de prijs: vluchten, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden en niet-vermelde verzekeringen.

Inbegrepen in de huur van de wagen:
- onbeperkt kilometeraantal
- TPL: aansprakelijkheid ten opzichte van derden tot ISK 3.969.000.000 voor schade ten opzichte van personen en tot ISk 457.000.000 voor schade ten opzichte van eigendom
- PAI: verzekering tegen persoonlijke schade tot ISK 298.000.000
- SCDW: super omnium verzekering zonder franchise
- TP: diefstalverzekering voor de wagen, zonder franchise. Persoonlijke voorwerpen in de wagen zijn niet verzekerd. 
- gravel protection: verzekering tegen de kost van een gebroken voorruit of lampen veroorzaakt door steentjes van de wagen die voor je rijdt. 
- sand & ash protection: verzekering tegen de kost van de schade veroorzaakt door een zand of asstorm die de lak van de wagen, de ruiten of lichten beschadigd.
- 2de chauffeur
- eventuele drop off charges tussen Keflavik airport en Reykjavik stad v.v. 

Waarborg voor de wagen en de brandstof: Enkel te voldoen met KREDIETKAART op naam van de bestuurder ! Zonder kredietkaart is het niet mogelijk een auto te huren. Van de kredietkaart wordt een afdruk genomen als waarborg voor brandstof, verzekering, schade, tolgeld, verkeersboetes of parkingboetes(300€-600€ afhankelijk van het type wagen).
Opgelet: een kredietkaart is niet hetzelfde als een debetkaart. Bekijk uw kaart goed en vraag het eventueel na bij uw bank. Trek eventueel ook uw max. kredietbedrag op. 

Niet inbegrepen maar best op voorhand te boeken:
GPS satelliet systeem: € 120 per verhuurperiode
Babystoel: € 108 per verhuurperiode
Kinderstoel 9-18 kg: € 108 per verhuurperiode
Kinderstoel 15-36 kg: € 108 per verhuurperiode

Door te geven bij reservering maar ter plaatse te betalen:
Mobiele wifi 3GB on the go: ISK 1200/dag met een min. van ISK 3600
Belangrijk bij het huren en rijden met een 4x4 in IJsland
- Geen enkele wagen is verzekerd als je er mee rijdt op wegen zonder nummer of off-road zoals op paden of stranden, in gebieden zonder paden die bereikbaar zijn tijdens eb en andere gebieden zonder paden. 
- Geen enkele verzekering dekt schade veroorzaakt door het rijden door rivieren of eender welk wateroppervlak of schade die optreedt doordat de bodem de grond raakt, zelfs niet bij 4x4 wagens.
Als de bovenstaande restricties genegeerd worden vervallen alle verzekeringen. De chauffeur wordt dan volledig verantwoordelijk gesteld voor alle schade en staat in voor de gevolgen tot en met de kosten voor het transport van de wagen en de reparaties.
 

Gerelateerde reizen

Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis - Snaefellsnes en de wonderen van Noord- en Zuid-IJsland - 12 dagen
Zomer - Autorondreis - Snaefellsnes en de wonderen van Noord- en Zuid-IJsland - 12 dagen
Zomer - Autorondreis Klassiek en Magisch IJsland - 15 dagen
Zomer - Autorondreis Klassiek en Magisch IJsland - 15 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Zomer - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Zomer - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Zomer - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis - SLOW IJsland rond in 10 dagen
Zomer - Autorondreis - SLOW IJsland rond in 10 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Zomer - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 31-05-2023 · Trade