Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14
(c)Krista Keltanen, Ralf Timm-Visit Finland

Autorondreis Ronde van Finland

   
15 dagen/14 nachten
vanaf € 1222 per persoon
Een 15-daagse autorondreis waarbij u kennismaakt met het zuidwesten van Finland met de mooie steden Tampere en Turku. Ook Lapland komt aan bod met de hoofdstad Rovaniemi, om terug te keren naar Helsinki via het schitterende merengebied.

Inbegrepen: ticket voor Arktikum, waterbus en inkom voor Suomenlinna, een reisgids 'Finland' en een documentatiemap

Dag 1: Helsinki-Hämeenlinna (190 km)
In Hämeenlinna: Finland's grootste bakstenen kasteel, het geboortehuis van Jean Sibelius en het Aulanko Park met observatietoren voor schitterende uitzichten over het Finse woud. Overnachting in Hämeenlinna.

Dag 2: Hämeenlinna-Tampere (75 km)
Op weg naar Tampere: de middeleeuwse stenen kerk van Hattula, het wereldbefaamde Iittala Glas museum en bedrijfswinkel en het Visavuori museum in Valkakoski. Overnachting in Tampere.

Dag 3: Tampere
Volledige dag om het industriële erfgoed van Tampere te ontdekken. De ongebruikelijke ligging van Tampere, op een smalle strook land tussen twee enorme meren, resulteert in schitterende uitzichten over het water. Tampere leeft, het is een bruisende stad met
een groot aanbod aan bezienswaardigheden en een mooie natuur niet ver van de stad. Overnachting in Tampere.

Dag 4: Tampere-Vaasa (240 km)
Vaasa ligt aan het smalste punt van de Botnische Golf, op slechts 80 km van Zweden en is de zonnigste stad van Finland! De zee met de duizenden eilandjes geven de stad de sfeer van een authentieke badplaats. Bezienswaardig zijn de Vaasa-kerk, de markthal
en het Pohjanmaan Museum. Een bezoekje aan het maritiem museum of de thermale baden mag niet ontbreken. Overnachting in Vaasa.

Dag 5: Vaasa-Oulu (320 km)
Neem de hele dag voor de tocht langs de schitterende Finse westkust met de duinen van Kalajoki en allerlei vissersdorpjes. Aan de monding van de Oulujoki rivier ligt het marktplein van Oulu mooi aan het water. Overnachting in Oulu.

Dag 6: Oulu
Oulu, de stad van de teerhandelaren, is nu een universiteitsstad met verschillende musea en een botanische tuin en zoölogisch museum. Een bezoek aan het openluchtmuseum Turkansaari mag eigenlijk niet ontbreken. Het museum is prachtig gelegen op een eiland in de rivier en geeft een beeld van het traditionele boerenleven. Overnachting in Oulu.

Dag 7: Oulu-Rovaniemi (224 km)
Deze stad ligt slechts enkele kilometers ten zuiden van de poolcirkel. Precies op de poolcirkel ligt het dorp van de kerstman, met winkeltjes en een postkantoor, waarvandaan brieven met speciale postzegels worden verstuurd naar kinderen over de hele wereld! Overnachting in Rovaniemi.

Dag 8: Rovaniemi-Kuusamo (191 km)
Bezoek vanmorgen het Arktikum in Rovaniemi. Een modern en prachtig museum en wetenschappelijk centrum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Lapland van de prehistorie tot het heden en daarnaast de bevindingen van het Arctisch onderzoek over de invloed van de veranderingen in de wereld op de Arctische regio.  De omgeving van Kuusamo is één van de laatste wildernissen van Europa met woeste ongerepte natuur, bergen, snelstromende riviertjes, watervalletjes en duizenden meren. Overnachting in Kuusamo.

Dag 9: Kuusamo - Nurmes(360 km)
U reist langs verscheidene meren tot in Nurmes.  Deze stad is schitterend gelegen op een landtong, omgeven door 2 meren.  Hier komt u ook dicht bij de Russische grens.  Overnachting in Nurmes.

Dag 10: Nurmes - Kuopio(130 km)
In Kuopio is het genieten in het openluchtmuseum midden in de stad, de markthal in Jugendstil, Puijo Heuvel met observatietoren, het Orthodox kerkmuseum en een heerlijk boottochtje over het meer.  Overnachting in Kuopio.

Dag 11: Kuopio - Mikkeli (165 km)
Vandaag verder naar Mikkeli, aan de rand van het Saimaa-merengebied. Deze voormalige garnizoensstad en oude bisschopszetel met volledig houten kerk, is een bedrijvige plaats geworden. Een leuke excursie is Miniland op een 5 km van het centrum. Miniland bestaat uit de belangrijkste Finse bouwwerken die nagebouwd werden op een schaal van 1:20. Op ongeveer 10 km van Mikkeli ligt het Anjan Puisto-park met duizenden planten-, boom- en kleine diersoorten. Overnachting in Mikkeli

Dag 12: Mikkeli - Kotka(160 km)
Via Savonlinna met zijn middeleeuws kasteel, waar in de zomer het grootste operafestival van Finland gehouden wordt, Kerimake met 's werelds grootste houten kerk en Punkaharju, een smalle landtong tussen twee meren van ongeveer zeven kilometer lang, naar Karhula. Overnachting in Kotka.

Dag 13: Kotka - Helsinki (135 km)
Het openluchtmuseum op Varissaari vertelt de geschiedenis van de zeeslagen. Ook het Sibelius-park, het stadhuis en de Russisch-ortodoxe Nicolaaskerk moet u zeker bezoeken. Overnachting in Helsinki.

Dag 14: Helsinki
Vanmorgen geniet u van deze aangename stad, namiddag neemt u vanaf de Market Square de boot naar de Suomenlinna zeeburcht, hier heeft u tijd om van de omgeving te genieten en 1 of meerdere van de 6 musea te bezoeken. U kiest naar uw eigen interesse voor het Suomenlinna Museum met de geschiedenis van het fort, het Ehrensvärd Museum over het tijdperk van de Zweedse overheersing, het Toy Museum altijd fijn met kinderen, het Customs Museum met de geschiedenis en verhalen van de smokkelarij, het Submarine Vesikko, een te bezoeken onderzeeër en het Military Museum's Manege dat een overzicht geeft van de 4 oorlogen waarin Finland vocht tijdens de laatste 100 jaar. Daarna is er zeker nog tijd voor een wandelingetje over de Esplanade in Helsinki en een lekkere maaltijd in een van de vele restaurants die Helsinki rijk is. Overnachting in Helsinki.

Dag 15: Vertrek

TRANSPORT
Deze rondreis kan u combineren met vluchten Brussel/Helsinki/Brussel en een huurwagen. Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Scandic Oulu Station, Scandic Pohjanhova Hotel, Clarion Hotel Helsinki, Sokos Hotels of gelijkaardigPrijzen per persoon voor de rondreis in 15 dagen  FIRR002
Kamer en ontbijt in 3*/4* Hotels1/5-15/9/22
Dubbel1222,00
Single2092,00
3d volw.op de kamer958,00
Kind 2-11j.599,00
Kind -2j.:gratis, zonder bed. Babybedje op aanvraag.

Zoek en boek


Inbegrepen: 14 overnachtingen in 3* of 4*-hotels met ontbijt, ticket voor Arktikum in Rovaniemi, waterbus retour + inkom musea Suomenlinna, een reisgids 'Finland' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en btw.
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Het land van duizend meren - 9 dagen
Het land van duizend meren - 9 dagen
Middernachtszon in Lapland - 8 dagen
Middernachtszon in Lapland - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 26-01-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR