Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)Manuela Libens, Krych, Chalabala, Gordon Bell Photography, Visit Britain-David Shepherd & Simon Winnall, Daniel Bosworth-britainonview.com

Autorondreis Devon en Cornwall

   
12 dagen/11 nachten
 
In het zuiden en het westen van Engeland, de "West Country", vindt u nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling zijn er de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

INBEGREPEN: bezoek aan Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Dover-Eastbourne/Brighton (150-170 km)
Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar de slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling ? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birling Gap of maak een wandeling naar de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de omgeving van Eastbourne/Brighton.

Dag 2: Brighton
Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest eigenaardige paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de omgeving van Eastbourne/Brighton.

Dag 3: Eastbourne/Brighton - Stonehenge - Salisbury (200-235 km)
Via Portsmouth en Southampton rijdt u het binnenland in, richting Salisbury. Deze mooie stad biedt veel historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal waar u de Magna Carta kan bewonderen. Daarna brengt u een bezoek aan het mysterieuze Stonehenge. Dicht tegen Salisbury vindt u Old Sarum, hier bevond zich Salisbury in de steentijd. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)
Doorheen de mooie Cranborne Chase en Dorset (Area's of Outstanding Natural Beauty) naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay, ook wel het Saint-Tropez van het noorden genoemd. Overnachting in de regio Torquay/Dartmoor.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen zoals Totnes Castle. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Aan de kaaien ligt Bayard's Cove Fort. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de regio Torquay/Dartmoor.

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance/Helston(ca. 180-200 km)

Verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 7: Penzance/Helston - Land's End - Penzance/Helston(ca. 45-85 km)
Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land's End, The Lizard en het schilderachtige Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 8: Penzance/Helston - Barnstaple/Minehead (ca. 240-260 km)
Vertrek richting Padstow en Tintagel, waar u de ruïnes van Tintagel Castle kan bezoeken. Deze zijn hoog op de ruige kliffen gelegen en bieden een dramatisch zicht op de omgeving. Langs de noordkust van Cornwall zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon; bezoek zeker het schilderachtige Clovelly, naar je overnachtingsplaats in de regio Barnstaple/Minehead.

Dag 9: North Devon
Geniet vandaag van een rustdagje of ga voor een wandeling in het Exmoor National Park dat bekend staat als één van de beste wandelgebieden in Groot-Brittannië. Ter plaatse vind je een hele waaier aan verschillende wandelingen van heel toegankelijk over archeologie wandelingen tot korte wandelingen perfect voor families. Overnachting in de regio Barnstaple/Minehead.

Dag 10: Barnstaple/Minehead - Bath (ca. 130 km)
Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeroepen tot 'Area of Outstanding Natural Beauty' en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 11: Bath
Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vindt u nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 12: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover of Eurotunnel en je eigen wagen. Vraag een offerte

Overnachtingen in Mix:
Je verblijft 4 nachten bij particulieren in B&B's op basis van kamer met bad of douche zoals Sandpiper B&B, Bentley Lodge B&B, Pendennis GH of Tregadjack GH en 7 nachten in een mooi 3* of 4* hotel zoals Shore View Hotel of Burlington Eastbourne, Rollestone Manor of The Chapter House in Salisbury, Yarn Market Hotel Minehead of Cedars Hotel in Barnstaple, Old Mill of OYO Bailbrook in Bath of gelijkaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden, kan dit zelfs tot op 30 km van de vermelde overnachtingsplaats.

Prijzen per persoon voor de rondreis in MIX  GBDC003
Kamer en ontbijtDubbel
1/4-31/10/23€ 1405
1ste kind 0-14j.: € 394, 2de kind 0-14j.: € 381 (beperkt aantal kamers)

Zoek en boek


Inbegrepen: 11 overnachtingen bij particulieren of in hotels met ontbijt, toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.
 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 01-02-2023 · Trade