Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22

Vaarvakantie in België

   
Een boot, een kanaal of een rivier en enkele vrienden of familie aan boord, meer heeft u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een half uurtje varen is het alsof u nooit anders heeft gedaan. U legt aan waar u wilt, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte. U bepaalt zelf hoe lang u aangemeerd blijft, wilt u wat meer tijd om een dorpje in de buurt te bezoeken, geen probleem! 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord. En na een heerlijke maaltijd kruipt iedereen onder de lakens, het zachtjes kabbelende water wiegt u al snel in slaap.

Vlak achter de Vlaamse kustlijn kunt u de Westhoek bevaren via de rustige Vlaamse waterwegen en genieten van de poëtische charme van dit gastvrije land. Als u Nieuwpoort verlaat, staat u met één been in de polders en met één been op de zandgronden van Vlaanderen. In het westen ligt het grote Westhoek natuurreservaat, een prima plaats om te wandelen. Aan de Grote Markt in Veurne staat het imposante stadhuis maar ook de overdekte markt en de klokkentoren. Het Begijnhof is een stille getuige van het verleden. Gevangen in een net van kanalen overspannen door boogbruggen wordt Brugge wel het Venetië van het noorden genoemd.

INRICHTING VAN DE BOOT
Al onze boten hebben comfortabele hutten, warm water, douches en toiletten, eettafels en een volledige uitgeruste keuken, alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde vakantie.
Keuken: deze is uitgerust met een spoelbak, werktafel, kasten, volledige keukeninrichting met bestek, borden en glaswerk. Gasoven, fornuis, koelkast en keukenhanddoeken zijn natuurlijk ook aanwezig.
Verwarming/airconditioning: hete lucht verwarming, ventilators of luchtkoelers of airconditioning afhankelijk van het model.
Water: de boot is uitgerust met een groot waterreservoir en er is koud en warm stromend water, douche en wc. In grotere boten zijn er 2 of meerdere wc's/douches voorzien.
Gas: elke boot is uitgerust met flessen gas waarmee u 2 of 3 weken kunt koken.
Brandstof: wanneer u de boot in ontvangst neemt, is hij volgetankt, voldoende voor meer dan één week varen.
Linnen: een volledige uitrusting, overeenkomstig het aantal personen aan boord, met lakens, dekens, hoofdkussens en badhanddoeken is in de prijs inbegrepen. Geen strandlakens.
Veiligheidsuitrusting: reddingsboei, EHBO doos, reddingsvesten, bootshaak en fenders/stootkussens.
Dek uitrusting: touw, dekzwabber, emmer, hamer, haringen en aanlegpaaltjes. Tafel en stoelen voor buiten en parasols, afhankelijk van het model.
Documentatie: vaarkaarten, boot- en navigatiehandboek en toeristische informatie zijn aan boord.

CATEGORIEËN
Met meer dan 40 modellen om uit te kiezen kunt u er zeker van zijn dat er een boot bij uw gezelschap en verwachtingen past. De boten zijn opgedeeld in categorieën in functie van de afwerkingsgraad en het comfort.
De kleinste boot is geschikt voor 2 personen, de grootste voor 10+2.

Budget
De budgetboten zijn de wat oudere boten maar tegelijkertijd ook onze meest populaire en geliefde boten. Hoewel het interieur wat traditioneler is, de faciliteiten en het toebehoren wat eenvoudiger zijn, zijn de boten schoon, goed onderhouden en uitgerust met alle onmisbare faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

Comfort & Comfort Plus
Boten van goede kwaliteit, stijlvol, goed uitgerust maar van verschillende leeftijden, designs en stijlen. Kijk bij de individuele omschrijving over welke faciliteiten elk model beschikt. Al deze boten zijn standaard uitgerust met elektrische toiletten en de mogelijkheid om op landstroom aan te sluiten. De Comfort Plus boten zijn ruimer en hebben een barbecue/bakplaat op het bovendek.

Premium
Dit zijn de nieuwste modellen in de vloot. Deze boten zijn uitgerust met de laatste technieken. Ze zijn allemaal standard voorzien van een indrukwekkend ruim top deck en een barbecue/bakplaat, een spoelbak en een koelkast. De salon en de keuken zijn licht en ruim met grote ramen en ook de badkamers zijn groter. Door de boeg- en hekschroeven kan u moeiteloos manoeuvreren en aanmeren. 

VAARGEBIEDEN EN VERTREKHAVENS
SymboolStreekVertrekbasis
BEWesthoekNieuwpoort
 
DE BOTEN VAN DE VLOOT EN DE VAARGEBIEDEN

1. Sheba - budget - 3+2 pers. - 9.00 x 3.40m
BE
Hut achteraan met tweepersoonsbed en eenpersoonsbed. Eethoek/tweepersoonsbed. Douche, elektrisch toilet, lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. Ruim salon met grote ramen. Toegang via steile traptreden.

4. Cirrus B - budget - 2+2 pers. - 8.80 x 3.60m 
BE
Hut achteraan met 1 tweepersoonsbed, eethoek met 2 slaapplaatsen voor kinderen. Ruime salon met grote ramen. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

5. Corvette A - budget - 4 pers. - 11.35-3.80m
BE
1 hut vooraan met tweepersoonsbed, 1 hut achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen omgevormd worden tot tweepersoonsbed. Beide hutten met aangrenzende badkamer met douche, elektrisch toilet en lavabo. Salon met grote ramen. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

9. Countess - budget - 4+2 pers. - 10.20 x 3.56m
BE
1 hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en 1 hut achteraan met tweepersoonsbed. Beide hutten met aangrenzende badkamer met douche, elektrisch toilet en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

12. Continentale - budget - 6 pers. - 12.75 x 3.80m
BE
1 hut vooraan met tweepersoonsbed en 2 hutten achteraan met 2 eenpersoonsbedden omvormbaar tot een tweepersoonsbed. Alle hutten met privé badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

14. Classique - budget - 8 pers. - 12.80 x 4.10m
BE
1 hut vooraan met tweepersoonsbed, 1 hut vooraan met stapelbed, 1 gemeenschappelijke badkamer voor beide hutten. 2 hutten achteraan met telkens 2 eenpersoonsbedden omvormbaar tot tweepersoonsbed. 1 gemeenschappelijke badkamer voor beide hutten. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

18. Caprice - comfort - 4+2 pers. - 12.00 x 3.81m
BE 
1ste hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en privé badkamer. 2de hut in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot tweepersoonsbed en aangrenzende badkamer. Badkamer telkens met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. Opgelet: 5 steile traptreden om het zonnedek en de bovenste stuurstand te bereiken. Geen walstroom in Engeland.  

20. Élégance - comfort - 6 pers. - 13.10 x 4.10m
BE
Hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en privé badkamer. 2 hutten in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed, beide met een privé badkamer. De 3 badkamers met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, DVD-speler en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

24. Magnifique - comfort - 8+2 pers. - 14.50 x 4.10m
BE
2 hutten vooraan met tweepersoonsbed en 1 badkamer voor beide. 2 hutten achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed en 2 privé badkamers. Eethoek/tweepersoonsbed. De 3 badkamers met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, DVD-speler en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing. 

26. Royal Mystique A - comfort plus - 4+2 pers. - 13.25 x 4.10m
BE
Eersteklas comfort, privacy en ruimte. Ideaal voor 2 koppels die samen varen.
1 hut vooraan met tweepersoonsbed, aparte douchecel en aparte elektrisch wc met lavabo. 1 hut achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed met aangrenzend een badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, airconditioning, DVD-speler, barbecue/bakplaat, zonnekap en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing. Interieur recent gerenoveerd en uitgerust met Bluetooth-radiosysteem.

29. Horizon 1 - premium - 2+2 pers. - 11.50 x 4.25m
BE
1 ruime masterhut vooraan met tweepersoonsbed, 1 kleine hut in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. 1 ruime badkamer met elektrisch wc, douche en lavabo. Mooie, ruime salon/keuken met grote ramen, groot zonnedek, binnen- en buitenbesturing, verwarming, luchtkoeling, DVD-speler, barbecue/bakplaat, zonnekap en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

34. Horizon 4 - premium - 8+1 pers. - 13.50 x 4.35m
BE
Vooraan 2 hutten met tweepersoonsbed en privé badkamer, 2 hutten met 2 eenpersoons bedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. Elke hut heeft individuele luchtkoeling en zijn privé badkamer. Ruim en comfortabel interieur met royale stahoogte door de hele boot. De salon met eethoek/tweepersoonsbed en DVD-speler heeft grote glazen schuifdeuren naar het terras met zitgedeelte en MP3 entertainment systeem met waterdichte luidsprekers. Een ruim zonnedek met zonneluifel, tafel, barbecue/bakplaat en dekdouche, binnen- en buitenbesturing, verwarming, en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.NUTTIGE INFORMATIE

De prijzen zijn per week en per cruiser. Indien een verhuring over 2 verschillende periodes loopt, wordt de prijs pro rata berekend naargelang het aantal dagen in elke periode.

Minibreak
Mogelijk van 14/3/21 tot 3/7/21 en van 20/8/21 tot 31/10/21
De boot kan dan gehuurd worden voor 3,4 of 5 nachten.
In de periode 3/7-20/8/21 kunnen er minibreaks geboekt worden vanaf 4 weken voor vertrek.
De boot ligt klaar voor vertrek om 16u en u brengt ze terug binnen om 9u op de laatste dag.
Prijzen op aanvraag.

Verhuring week
Vanaf 14u de eerste dag, tot 9u de laatste dag

Laattijdige retour van de boot
Indien u uw boot na 9u terugbrengt naar de haven wacht u een boete van € 1000. De boot moet borstelschoon en volledig opgeruimd terug gebracht worden.

SPECIALE AANBIEDINGEN
Korting lange huurperiodes
Bij een cruise van 2 of meerdere weken geniet u van 10% korting op de huurprijs van de 2de week.
Groepskorting
Huur meerdere boten vanaf dezelfde vertrekhaven en op dezelfde vertrekdatum en geniet van max. 20% korting op de prijs van de goedkoopste boot.
2 boten: -10%
3 boten: -12,5%
4 boten: -15%
5 boten: -17,5%
6 boten: -20% 

Prijzen 2021
De vermelde prijzen zijn de prijzen tot 31/1/21. Daarna rekent de maatschappij dagprijzen die afhankelijk zijn van vraag en aanbod. Onderstaande prijzen dienen vanaf dan enkel ter vergelijking van de verschillende boten. De juiste prijzen moeten dan steeds opgevraagd worden bij de Gallia reservatiedienst.


De prijzen zijn per week en per cruise. Indien een verhuring over 2 verschillende periodes loopt
wordt de prijs pro rata berekend naargelang het aantal dagen in die periode. Bovenstaande is een prijsindicatie. Vraag een offerte voor uw vertrekdatum en boot.Inbegrepen in de prijs van de boothuur:
- de volledig ingerichte boot voor de gewenste periode
- handdoeken en bedlinnen voor alle reizigers(geen strandlakens)
- informatie over het gebied, uw boot en een vaarkaart vindt u aan boord
- uitgebreide vaardemonstratie en uitleg hoe de boot werkt(voorzie 2u)
- technische assistentie 7/7
Niet inbegrepen in de prijs van de boothuur:
- reis van en naar de vertrek- en aankomstbasis
- brandstof(op per uur basis) en borg voor de brandstof(zie onderaan)
- borgsom voor de boot en eventuele verzekering voor vermindering eigen risico(CDW)
- optionele extra's
- eventuele boetes ten gevolge van uw nalatig of onaanvaardbaar gedrag
- alle diensten die u gebruikt buiten de basis en voor welke een extra kost gerekend wordt zijnde: havenkosten, walstroom, water, gebruik van douches/wc's in de havens,..
- persoonlijke reis- en annuleringsverzekeringZILVER PAKKET
Inbegrepen: Vooraf betaalde motoruren, CDW verzekering voor vermindering eigen risico, eindschoonmaak, huur van 1 fiets volwassenen. 
Prijs per boot: € 470 tot € 1230/week afhankelijk van het type boot. Vraag de juiste prijs.

OPTIONELE EXTRA'S(Enkel samen met de bootreservering mogelijk, ter plaatse zijn een aantal opties duurder)
Standaard fiets: € 49/week
Kinderfiets: € 35/week
Kinderzitje: € 14/week
Fietsverzekering: € 7/week
Huisdier aan boord: € 55/week/dier
Gas BBQ met 2 gasflessen: € 52,50
Kajak 1 of 2 pers.: € 98
Vissersbootje: € 77/week
Buitenboordmotor voor vissersbootje: € 77/week
Top deck kussens x 2: € 10,50/week
Eindschoonmaak: tussen € 100 en € 165 afhankelijk van het type boot. Verplicht indien huisdier aan boord.
Inscheping met prioriteit: € 95
Late retour op de basis: € 95
Parking: vanaf € 31,50/week voor niet bewaakte parkeerplaats, vanaf € 45,50/week voor beveiligde parkeerplaats openlucht. 
Boodschappenpakket Sundowner: vanaf € 55
Boodschappenpakket Starter Pack: vanaf € 85
Boodschappenpakket Speciale gelegenheden: vanaf € 85
Brandstof kosten: € 7 - € 17/uur afhankelijk van het boottype
Waarborg/verzekering CDW: ofwel neemt u een CDW verzekering = omnium verzekering en betaalt u een verlaagde borgsom ofwel betaalt u voor inscheping op de basis een waarborg afhankelijk van het type boot.
Verzekering CDW
Bedrag te betalen per dag/per boot voor de CDW verzekering.

BoottypeBelgië
Budget€ 25,00
Comfort€ 36,00
Comfort Plus€ 37,00
Premier€ 47,00
Verlaagde borgsom met CDW verzekering
Budget: € 250
Comfort: € 350
Comfort plus: € 500
Premium: € 750
Volledige borgsom zonder CDW verzekering
Budget: € 2250
Comfort: € 2500
Comfort plus: € 2750
Premium: € 3250
Waarborg brandstof/motorolie/gas: € 150/tot 4 nachten, € 175/5-6 nachten, € 275/7-10 nachten en € 400/11-14 nachten. Afrekening op het einde van de vaart afhankelijk van de effectief gebruikte eenheden/vaaruren. Voor een kleine boot is de prijs momenteel € 7/u en voor een grote boot € 16/u.

Gerelateerde reizen

Cruisepromoties
Cruisepromoties
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen
Vaarvakantie in Canada
Vaarvakantie in Canada
Vaarvakantie in Duitsland
Vaarvakantie in Duitsland
Vaarvakantie in Engeland
Vaarvakantie in Engeland
Vaarvakantie in Frankrijk
Vaarvakantie in Frankrijk
Vaarvakantie in Ierland
Vaarvakantie in Ierland
Vaarvakantie in Nederland
Vaarvakantie in Nederland
Vaarvakantie in Schotland
Vaarvakantie in Schotland
Algemene informatie
Algemene informatie
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 04-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR