Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22
(c)GJ Travel, M.Libens, Visit Iceland

Winter Noorderlicht Exploratiereis

   
8-daagse begeleide Engelstalige rondreis
vanaf € 1590 per persoon
Beleef het beste van de IJslandse winter! Onze 'Noorderlicht exploratiereis' is opgezet om u de vele gezichten van IJsland te tonen. En we doen er alles aan om u het magische noorderlicht te laten aanschouwen. Naast de rondreis omvat ons programma de 'Northern Lights Academy' - 6 avonden boordevol presentaties, voordrachten en geleide rondritten op plekken waar het mogelijk is een glimp op te vangen van de Aurora Borealis of het noorderlicht. Het gaat om een van a tot z begeleide busreis met gegarandeerd vertrek van september tot april. Zowel overdag als 's avonds ervaart u de winter op z'n IJslands in al zijn facetten, u verkent het platteland in het westen en zuidoosten van IJsland, u kamt de streek van het schiereiland Snæfellsnes en de Vatnajökull gletsjer uit en gaat op zoek naar de Aurora Borealis, ver weg van het overbelichte stadsleven.

Dag 1: welkom in Ijsland (50 km)
Individuele transfer met de Flybus-pendelbus van de luchthaven van Keflavik naar uw accommodatie in Reykjavik waar u zal overnachten. We reiken u een aantal suggesties aan om zelf alvast even op ontdekking te gaan in de hoofdstad van IJsland.

Dag 2:  Reykjavik City Tour & Borgarfjördur Saga Valley (245 km)
Om 9u kennismaking met uw reisgids en een eerste rondrit door Reykjavik waarop u enkele hoogtepunten van de hoofdstad te zien zal krijgen. Dan gaat de tocht verder naar het westen. De Borgarfjörður vallei staat bekend als de Saga Valley met dank aan de rijke geschiedenis. U krijgt de gelegenheid de Grábrók vulkaankrater te beklimmen. En om weer op te warmen moet u bij Deildartunguhver zijn, de krachtigste heetwaterbron van Europa. Vlakbij ligt ook Hraunfossar, een reeks watervallen die vanuit een lavaveld van goed 1 kilometer breed in de rivier lijken te stromen. Het nabijgelegen Barnafoss, de kinderwaterval, vertelt zijn eigen tragische verhaal. De volgende twee nachten brengt u door in Borgarnes, West-IJsland. In de namiddag woont u een lezing bij over het noorderlicht. Na het avondmaal gaat u naar buiten om het noorderlicht te spotten, gevolgd door een kop warme chocolademelk of thee.

Dag 3: Het Schiereiland Snæfellsnes & lava grot (300 km)
Het schiereiland Snæfellsnes (het 'schiereiland met de besneeuwde berg' in het IJslands) springt uit aan de westkust van IJsland, als een lange arm met gebalde vuist, en is in veel opzichten een microkosmos van het hele eiland. Over de hele lengte strekt zich een robuuste bergketen uit. U bezoekt het vissersdorp Grundarfjördur, een plaatsje met een indrukwekkende kustlijn, bergen, meren en watervallen. In de baai heeft u zicht op een van de meest gefotografeerde bergen van IJsland, de Kirkjufell. Daarna bezoekt u eerst Arnarstapi en Hellnar voor u de regio van onderaan beleeft tijdens een bezoek aan de Vatnshellir grot. U gaat ongeveer 35 meter onder de grond en ongeveer 200 meter ver in een lava pijp onder de Snaefellsjökull. Op de terugrit naar Borgarnes geeft de gids praktische tips over het fotograferen van het noorderlicht, als onderdeel van het noorderlicht programma.  Als de avond valt, bent u - hoe kan het ook anders - opnieuw buiten te vinden; dobberend in de hot tubs van het hotel, de hemel afspeurend naar het noorderlicht.
Dag 4: De gouden cirkel, een geothermische proeverij & IJslandse paarden (260 km)
Vandaag reist u langs de waterkant van de Hvalfjörður fjord. Een eerste halte is bij een outlet store van IJslandse wol, waar u kan zien wat ze daar doen met de producten van al die schapen. Dan gaat het landinwaarts naar het Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoedsite. Daarna gaat de tocht verder langs de Golden Circle route. Zodra u het geothermische gebied van Geysir betreedt, slaat de stoom u om de oren. Hier treft u een hele rist heetwaterbronnen en bubbelende poelen, inclusief Strokkur met erupties om de 5 à 10 minuten. De chef van het restaurant Geysir neemt u mee naar de geothermische zones waar u kan proeven van het vers in de grond gebakken brood geserveerd met echte IJslandse boter, lekkere geothermisch gekookte eitjes en haring. Daarna bezoekt u Gullfoss - de 'gouden waterval', een dubbele waterval die 34 meter lager in de Hvítá rivier neerstort. In de namiddag komt u meer te weten over IJslanders (IJslandse paarden) en de geschiedenis en speciale kwaliteiten van deze paarden, en brengt u een bezoekje aan een geothermisch verwarmde serre. Dan rijdt u door naar uw volgende bestemming in Zuid-IJsland. Ook deze avond zet u weer een stapje in de wereld van de duisternis op zoek naar het magische noorderlicht in de rust van het IJslandse platteland.

Dag 5: De wonderen der natuur van Zuid-Ijsland & Eyjafjallajökull (225 km) 
De tocht van vandaag brengt u naar de zuidkust. In het Lava Exhibition Center leert u alles over de geologie van IJsland en de actieve vulkanen. In de omgeving treft u een van IJslands boeiendste volksmuseums. Dit museum omvat een reeks turfhuizen en een opmerkelijke collectie kunstvoorwerpen die een beeld schetsen van het leven in het IJsland van weleer, op de boerderij en in huis. De 60 meter hoge Skógafoss waterval is een van de meest indrukwekkende watervallen van het land. In de namiddag wandelen we langs de zwarte lava stranden en langs de vogelkliffen op het Reynisfjara strand in het Zuiden van Ijsland. U overnacht tweemaal nabij Kirkjubaejarklaustur in het Vatnajökull National Park, aan de voet van Europa's grootste gletsjer. De complete duisternis zorgt voor een ideale locatie om het Noorderlicht te zien.

Dag 6: Vatnajökull National Park & Gletsjer, Glacier Lagoon & Diamond Beach (200 km)
Vandaag is het al gletsjers, ijs en ijsbergen wat de klok slaat … U reist naar deJökulsárlón gletsjer lagune waarin vele ijsbergen ronddobberen. U verkent het wondermooie uitzicht en kan misschien zelfs zeehonden spotten in de ijszee. U kan wandelen op het zwarte zandstrand ook wel Diamond Beach genoemd, waar grote ijsbergen aangespoeld zijn. In de namiddag brengt u een bezoek aan het kleine turfkerkje in Hof. Daarna gaat de tocht verder door het nationale park van Vatnajökull, met zijn 12.000 km², het grootste Nationale Park van Europa. Het park toont u de hoogste bergen van IJsland, een heus alpenlandschap en de grootste gletsjer van Europa. Vanavond krijgt u een videopresentatie over het noorderlicht als onderdeel van het Northern Lights Academy programma. De avond is nog jong, ga dus zeker niet te vroeg slapen maar speur op deze afgelegen, rustige plek de hemel af naar die ene, niet te missen, glimp van het aan de hemel dansende noorderlicht.
* Tussen 15/11 en 15/3 kan u voor de namiddag de optionele excursie Ice Cave Tour boeken bij de gids op dag 2. Deze excursie start aan het Jökulsárlón ijsmeer waar u wordt opgepikt met een 4x4 voertuig dat u naar de Ice Cave brengt. Daar wandelt u 10-15 minuten naar de ingang en daarna heeft u ongeveer een uur tijd in de Ice Cave. U ontdekt er de spectaculaire binnenkant van de grot in de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull. het voelt aan alsof u onder een bevroren blauwe oceaan staat of in een bevroren kathedraal omgeven door miljoenen tinten blauw. De ijsgrotten worden gevormd door rivieren van smeltwater tijdens de zomermaanden. Minimum leeftijd voor de excursie is 10 jaar. Prijs is ISK 23000 pp (ter plaatse te betalen in ISK, ca. 210€). Na de excursie wordt u naar het hotel gebracht. Door deze uitstap mist u enkele onderdelen van het normale programma. Maar alles tegelijk is spijtig genoeg niet mogelijk.

Dag 7: Zuidkust, lavastranden, kustdorpjes & Blue lagoon (370 km)
Vanuit Kirkjubaejarklaustur rijdt u door de Eldhraun lavavelden naar Vík, waar de vogels zelfs in de winter nesten bouwen in de hoge kliffen. Meer naar het westen kan u een wandeling maken achter de Seljalandsfoss waterval. In de namiddag kan u lekker ronddobberen in het alom bekende Blue Lagoon. Tegen het avondeten bent u terug in Reykjavik voor de laatste nacht. 

Dag 8: afscheid (50 km)
Individuele transfer met de Flybus-luchthavenpendelbus vanuit uw accommodatie in Reykjavik naar de luchthaven van Keflavík.NOORDERLICHT
De 'Noorderlicht exploratiereis' is zo samengesteld dat u 5 avonden doorbrengt op het platteland om zo uw kansen om het magische noorderlicht te aanschouwen te vergroten. Hou er echter wel rekening mee dat de tour afhankelijk is van het weer en dat het waarnemen van het noorderlicht dus niet gegarandeerd kan worden. Het noorderlicht verschijnt aan de noordelijke hemel van september tot april maar enkel bij heldere, onbewolkte hemel. Zoals vele wonderen der natuur is ook het noorderlicht een natuurverschijnsel - het kan waarneembaar zijn, het kan eventjes verschijnen om dan weer te verdwijnen (het is geen tv-show die u gewoon aan en uit kan zetten). Uw geduld zal dus misschien op de proef gesteld worden, maar vaak ook beloond. Gezien dit een winter evenement is moet u er op voorbereid zijn om buiten in de koude te wachten. Dan is het best u zeer warm te kleden, in laagjes, met goede dikke schoenen, handschoenen, mutsen enz. die maken dat u zich comfortabel voelt. Voor de beste foto's wordt een tripod aangeraden.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Accommodatie
Volgende hotels worden geboekt voor deze rondreis: Hotel Klettur Reykjavik, Icelandair Hotel Hamar in Borgarnes, Landhotel in Hella en Fosshotel Nupar in Kirkjubaejarklaustur

Deze reis wordt aangeboden in 2 opties: Optie 1 met grote groepen tot max. 40 personen en optie 2 met kleine groepen max. 16 personen/2 stoelen per persoon in de autocar.

Prijzen per persoon voor optie 1 max. 40 pers. YSRRNL01
AfreisdataDubbelSingle
A: 9/9,23/9,7/10,21/10,4/11,18/11,2/12/22,13/1,27/1,10/2,24/2,10/3,24/3,7/4/23€ 1590€2020
Extra nacht Reykjavik€ 83€ 134
 
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer: -20%

Zoek en boek


Prijzen per persoon voor optie 2 max. 16 pers. YSRRNL02
AfreisdataDubbelSingle
A: 13/9,27/9,11/10,25/10,8/11,22/11,6/12/22,3/1,17/1,31/1,14/2,28/2,24/3,28/3/23€ 2130€ 2540
Extra nacht Reykjavik€ 83€ 134
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer: -20%

Zoek en boek


Inbegrepen in de prijs: Luchthavenvervoer luchthaven Keflavik/hotel/ luchthaven met de Flybus(zonder begeleiding), 6-daagse autocarreis met Engelstalige gids, 7 overnachtingen in driesterrenhotels en country guesthouses met ontbijt, bezoek settelment center Borgarnes, begeleide tour in Vatnshellir grotten, hot spring proeverij met geothermisch gebakken brood en eieren, bezoek aan IJslandse paardenstallen & geothermisch verwarmde serre, bezoek Lava Exhibition Centre, toegang tot het Skógar Volksmuseum en de Turfhuizen, toegang met handdoek tot de Blue Lagoon, Northern Lights Academy programma bestaande uit 5 avonden boordevol voordrachten, presentaties, geleide zoektochten en middernacht versnaperingen.

Opmerking: Vaste 2 of 3-gangen diners met vis, vlees of vegetarische hoofdgangen zijn voorhanden in de hotels vanaf ISK 8000 per persoon(ca. €63), per nacht. Opgelet, veel van de landelijke hotels bieden geen a la carte menu aan en er zijn geen andere mogelijkheden voorhanden.
In buitengewone omstandigheden is een verandering in de route aangewezen door sneeuw-, weg of weerscondities. Daardoor kan het ook zijn dat buitenactiviteiten moeten geannuleerd worden. Hiervoor is geen terugbetaling voorzien maar de gids zal steeds proberen een goed alternatief te voorzien.
Het is mogelijk dat sommige van de natuurbezienswaardigheden een inkomgeld vragen tijdens de reis. Dit inkomgeld is niet inbegrepen in de reis en moet ter plaatse betaald worden. Welke het zijn en hoeveel de inkom zal zijn is op het moment van opmaak van de reis nog niet bekend.

Gerelateerde reizen

Winter - Begeleide Engelstalige rondreis 'Het land van het Noorderlicht' - 5 dagen
Winter - Begeleide Engelstalige rondreis 'Het land van het Noorderlicht' - 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 25-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR