Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Tourism Ireland - Chris Hill

Autorondreis Het onstuimige westen en de Connemara

   
8 dagen/7 nachten
 
De Connemara, de meest westelijk gelegen streek van Ierland, is een unieke regio met een ruwe kustlijn, prachtige heuvels en ontelbare meren en rivieren. Hier is het nog aangenaam rijden over smalle, rustige wegen die meanderen door het landschap. Een streek rijk aan tradities. 's Avonds moet je beslist eens een pub bezoeken met live muziek. 

INBEGREPEN: de Burren belevenis, bezoek aan Kylemore Abbey en Trim Castle, een reisgids en landkaart 'Ierland' en een documentatiemap

Dag 1: Dublin - Limerick (200 km)
Transport naar Ierland naar keuze. Aankomst in Ierland. Vervolgens naar Limerick, de stad van King John aan de machtige Shannon rivier. Dit is de stad van heel veel muziek, kunst en literatuur. Een levendige stad met veel geschiedenis waar een bezoek aan King John's Castle niet mag ontbreken. Maar ook de gerestaureerde Milk Market, het kleurrijke, creatieve hart van de stad. Geniet op een rustig tempo van je eerste kennismaking met Ierland. Overnachting in Limerick.

Dag 2: Limerick - Cliffs of Moher - The Burren - Galway(160 km)
Via Shannon en Ennis naar de 'Cliffs of Moher' waar de kust 200 meter loodrecht boven de oceaan uitsteekt. Bij goed weer kan je, voor de kust, de Aran eilanden zien. Namiddag verder naar The Burren, een vreemd plateau met een ongewone en contrasterende arctische en alpine flora. Hier wacht je een exclusieve beleving van de Burren. Je gaat met de een plaatselijke boer(in) op stap over zijn/haar unieke landerijen die uitgestrekt zijn over de Burren en zelfs een heuse berg omvatten. Deze uitstap is een combinatie van een rit met een 4x4 voertuig en een wandeling door het karstlandschap. Onderweg vertelt de boer(in) alles over het landschap, de fauna en flora, het leven op de boerderij waardoor je echt ondergedompeld wordt in dit ongewone landschap en het leven van de echte Ieren. Een unieke beleving! Overnachting in de omgeving van Galway.

Dag 3: Galway - Spiddal - Clifden(100 km)
Bezoek vanmorgen het levendige Galway, verdwaal in de kleurrijke straatjes en geniet van de sfeer. Na de lunch rijd je, via de kustweg met zicht op Galway Bay en de Aran Islands, naar Spiddal met zijn kleine haven en uitgestrekt strand. Dan landinwaarts via Maam Cross en Recess naar Clifden. Overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 4: Clifden 
Vandaag kan je opteren voor een rustdag in Clifden, de hoofdstad van de Connemara. Het is een mooi stadje met hellende en ronde straten. Je hebt hier een prachtig zicht op de smalle Clifden Bay en enkele toppen van de Twelve Bens. Indien je toch zin hebt in een uitstapje, huur een fiets in de hoofdstraat en rij naar Mannin Bay waar je kan genieten van de ongelofelijk witte stranden waarbij je je in de tropen waant.  Ben je een echte fietser en schrikt 40 km je niet af ? Dan kan je ineens verder rijden naar Roundstone en via het Roundstone Bog terugkeren naar Clifden. Clifden Bike Shop geeft je het kaartje mee. Liever niet te sportief ? Volg dan met de wagen de 'Sky Road', een bewegwijzerde toeristische route met spectaculaire panorama's. Vertrek- en aankomst is in Clifden. Overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 5: Clifden - Westport(80 km)
Vertrek in de richting van de bossen van Letterfrack en dan naar Kylemore Abbey. Het kasteel, de kapel en zijn Victoriaanse ommuurde tuin bieden je naast een fascinerende geschiedenis ook unieke fotomogelijkheden. Maak daarna misschien eens een wandeling in het 'Connemara National Park'. Geniet onderweg van het uitzicht op de twaalf kegelvormige toppen van de Twelve Bens en het ruige maar prachtige landschap. In Glennagevlagh rijd je het Murrisk Peninsula op. Via de Mweelread Mountains over de Doo Lough Pass naar Cregganbaun en Louisburg. Dan verder langs de kust van Clew Bay naar Westport, een gezellig stadje met verschillende goede restaurants nabij de haven. Overnachting in de omgeving van Westport. 

Dag 6: Westport - Achill Island - Westport (130 km)
Vandaag ga je op daguitstap naar het prachtige Achill Island. Achill Island is door een brug bij Achill Sound verbonden met het schiereiland Corraun Peninsula. Op het eiland ligt de hoogste klif van Ierland: 650 meter hoog. Heb je tijd dan kan je met een boot vanuit Doogort naar de Seal Caves of de robbengrotten iets ten noordwesten van het dorp. Of je rijdt naar het uiterste punt van het eiland en geniet van het zicht op Keem Beach. Overnachting in de omgeving van Westport.

Dag 7: Westport - Trim (220 km)
Je doorkruist Ierland van west naar oost door het schitterende binnenland richting Trim. In Trim staat een bezoek aan de machtige kasteelruïne, Trim Castle, en de gedenkzuil voor de Duke of Wellington op het programma. Maak ook eens een mooie wandeling, de toeristische dienst helpt u graag met een plannetje en uitleg. Overnachting in de omgeving van Trim.

Dag 8: Trim - Dublin (50 km)
Transport naar keuze naar België.

Transport
Je kan deze reis combineren met Aer Lingus vluchten en een huurwagen of overtochten van Irish Ferries en je eigen wagen. Wij maken u met plezier een offerte.

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 3 versies: verblijf in B&B's, in hotels of in een mix van beide.
B&B Ierland: U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.
Hotels: U verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Hylands Burren Hotel, Abbeyglen Castle, Knockranny House, Trim Castle Hotel of gelijkaardig
Mix: U verblijft 3 nachten in een B&B en 4 nachten in een goed 3*/4* hotel.
 
Slow option
Is deze rondreis wat je zoekt maar zou je liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 
 

Prijs per persoon voor de rondreis in een dubbel  IERRTC04/MI04/HO04
Kamer en ontbijtBBMixHotels
A: 1/4-23/4/23€ 575€ 685€ 845 
B: 24/4-23/5/23€ 575€ 803€ 1045
C: 24/5-30/9/23€ 617€ 820€ 1045
F: 1/10-31/10/23€ 575€ 685€ 845
Max. 1 kind 2-12j. op de kamer van de ouders€ 308€ 254€ 217
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer, een triple kamer of een single ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 7 overnachtingen in de door u gekozen verblijfsformule in een standaard kamer met ontbijt, de Burren beleving, toegangsticket voor Kylemore Abbey en Trim Castle, een reisgids en een landkaart 'Ierland' per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Ik wil deze rondreis Ierland in Bed and Breakfast boeken 

Zoek en boek

Ik wil deze rondreis Ierland in Mix boeken

Zoek en boek

Ik wil deze rondreis Ierland in Hotels boeken

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 01-02-2023 · Trade